نگاهی بر قدمت حمام مهرآباد بناب

نگاهی بر قدمت حمام مهرآباد بناب

موزه ی حمام مهرآباد بناب با هدف ایجاد یک مرکز تاریخی و فرهنگی بزرگ در استان ایجاد شده است. در این موزه اشیاء با ارزشی وجود دارد که از قسمت جنوبی کوه سهند و شهر های بناب، مراغه، عجب شیر، ملکان و هشترود جمع آوری شده اند.

در این مطلب قصد داریم با یکی از جاذبه های تاریخی شهر بناب، یعنی حمام مهرآباد همراه شما باشیم. شهر بناب همانطور که می دانید از شهرستان های آذربایجان شرقی می باشد و علاوه بر حمام مهرآباد، مکان های تاریخی زیادی مثل حمام حاج فتح الله، بازار چهارسو، مسجد زرگران، پل پنج چشمه و... را در خود جای داده است.

 

معرفی حمام مهرآباد بناب
قدمت این اثر تاریخی به دوره صفویان بر می گردد و حدود 350 متر مساحت دارد، تمام قسمت های مختلف حمام با آهک پوشیده شده و در ساخت پایه های آن از سنگ لاشه و ملات ساروج استفاده شده است. همچنین در ساخت گنبد ها و آجر های حمام ملات گچ و آجر به کار رفته است، در حمام مهرآباد یک رخت کن با گنبد مرکزی و یک گرم خانه با گنبد آجری به چشم می خورد. همچنین در اطراف گنبد گرم خانه 4 طاق کتکولی و 4 گنبد عرق چین وجود دارد که به شکل زیبایی دور آن قرار گرفته اند. حمام مهرآباد بناب در گذشته و تا سال 75 در مالکیت بخش خصوصی قرار داشت، اما در حال حاضر به موزه ی مردم شناسی بناب تبدیل شده است و در مالکیت سازمان میراث فرهنگی استان قرار دارد. این اثر تاریخی در سال 1378 با شماره 2514 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. بازسازی آن تا سال 1382 ادامه داشت و از آن به بعد بود که به عنوان موزه مردم شناسی در نظر گرفته شد.
از دیگر حمام های قدیمی استان می توان به حمام حاج فتح الله اشاره کرد.

 

در موزه ی حمام مهرآباد بناب چه اشیایی نگهداری می شود؟
موزه ی حمام مهرآباد بناب با هدف ایجاد یک مرکز تاریخی و فرهنگی بزرگ در استان ایجاد شده است. در این موزه اشیاء با ارزشی وجود دارد که از قسمت جنوبی کوه سهند و شهر های بناب، مراغه، عجب شیر، ملکان و هشترود جمع آوری شده اند. این موزه دارای 12 قسمت مختلف می باشد که در هر کدام اشیایی مربوط به صنعت نساجی، صنایع روشنایی، طب سنتی، ادعیه و طلسم ها، ابزار های کشاورزی، ادوات موسیقی، پوشاک سنتی، ظروف قدیمی و... در معرض دید گردشگران قرار گرفته است.

 
دسترسی ساده به حمام مهرآباد بناب
برای بازدید از این اثر تاریخی باید به خیابان مطهری بناب، و بعد از به خیابان استاد شهریار بروید. در این خیابان مسجد مهرآباد به راحتی قابل مشاهده است و حمام مهرآباد هم دقیقا در روبروی آن قرار دارد.

مطالب مشابه