بوم گردی چیست و چه کمکی به گردشگران میکند؟


واژه "بوم گردی" که برخی به اشتباه آن را "بومگردی" نیز مینویسند، چند سالی است که در زبان فارسی متداول شده و آغاز استفاده از آن نیز به رواج ساخت اقامتگاه های سنتی در ایران بازمیگردد.

اما خود عبارت "بوم گردی" به چه معناست؟

قبلا در مقاله "بوم گردی و یا اکوتوریسم به چه معناست؟" به توضیحات مختصری در این باره پرداخته بودیم. اما حالا میخواهیم به صورت اختصاصی درباره بوم گردی صحبت کنیم.

بوم گردی چیست و چه کمکی به گردشگران میکند؟

 

اصطلاح «بوم گردی» اخیرا رواج پیدا کرده است و منظور از آن، سفر به مناطق محلی و اقامت در اقامتگاه‌های روستایی و محلی می‌باشد. به این‌گونه از گردشگران که به دیدار از بوم سامانه و طبیعت زنده می‌پردازند، نام اکوتوریست یا بوم گردشگر داده شده‌است. (به نقل از ویکی پدیا)

سالها بود که اجاره اقامتگاه در ایران فقط مختص اقامنگاه های رسمی (مثل هتل و مهمان پذیر) و ویلاهای شخصی میشد. اما در چند سال اخیر و به همت سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، یک بخش ویژه در ادارات گردشگری استان ها ایجاد شد که وظیفه آن حمایت از افراد محلی برای ساخت اقامتگاه های سنتی و میزبانی از مسافران در این اقامتگاه ها است. به این اقامتگاه های سنتی نیز در اصطلاح "اقامتگاه بوم گردی" گفته میشود.

اقامتگاه های بوم گردی دقیقا مطابق با معماری و آداب و رسوم همان منطقه ایجاد میشوند. مثلا اگر یک اقامتگاه بوم گردی در طبس ایجاد شود، باید معماری، مصالح به کار رفته در ساخت، وسایل و چیدمان، نحوه میزبانی، غذاهای سرو شده، و... همگی مطابق با سنت همان منطقه باشد. همچنین میزبان های بوم گردی باید تفریحات و سرگرمی های سنتی همان منطقه را برای گردشگران فراهم کنند. هرچند این موضوع به صورت کامل در برخی از اقامتگاه های بوم گردی رعایت نمیشود.

بوم گردی چیست و چه کمکی به گردشگران میکند؟

 

اما بوم گردی چه کمکی به گردشگران میکند؟

فرض کنیم شما به عنوان مسافر به یکی از مناطق ایران سفر کرده اید. اگر اقامت شما در هتل یا ویلای اجاره ای باشد، تا وقتی داخل اقامتگاه خود هستید چیزی از آداب و رسوم و فرهنگ و جاذبه های آن منطقه نمی بینید. و باید خودتان به صورت شخصی برای پیدا کردن این موارد جستجو کنید. ولی اگر میهمان یک اقامتگاه بوم گردی شوید، از همان لحظه ورود به اقامتگاه، همه چیز رنگ و بوی محلی و فرهنگ همان منطقه را دارد. معماری، وسایل، اتاق ها، و حتی لباس های پرسنل همگی بخشی از فرهنگ سنتی آن منطقه هستند. همچنین مدیران اقامتگاه های بوم گردی وظیفه دارند تا شرایطی را فراهم کنند تا میهمان ها با صرف کمتری زمان بتوانند آداب و رسوم و غذاهای محلی را تجربه کنند (مثل امکان پوشیدن لباس محلی توسط میهمان ها، و ارائه خدمات عکاسی)

برخی از اقامتگاه ها بوم گردی خدمات جالب تری نیز ارائه میکنند. مثل شبیه سازی صنایع دستی آن منطقه (مثلا برای میهمان امکان تجربه گلیم بافی، نخ ریسی، پخت نان محلی، و.. را فراهم میکنند. برخی از بوم گردی ها دارای راهنمای محلی هم هستند که به صورت رایگان مسافران را به بازدید از جاذبه های منطقه میبرند.

 

سایت آنی‌جا چه خدماتی دارد؟

سایت آنی‌جا در راستای معرفی اقامتگاه های بومگردی و حمایت از میزبان های محلی، امکان رزرو آنلاین بوم گردی های سراسر ایران را فراهم کرده است. مسافران میتوانند عکس ها، خدمات، و هزینه های اقامت در بوم گردی های مختلف را مشاهده کرده و به صورت آنلاین اقدام به رزرو کنند.