گذری بر تاریخچه مسجد اسنق سراب

گذری بر تاریخچه مسجد اسنق سراب

مسجد اسنق دارای یک محوطه وسیع بوده و یک متر از سطح زمین فاصله دارد، این مسجد یک ایوان ذوزنقه شکل داشته که توسط دو ستون سنگی و مارپیچ مانند نگهداشته شده است.

در این مقاله با معرفی مسجد اسنق سراب همراه شما هستیم، همانطور که می دانید سراب یکی از شهر های استان آذربایجان است و به طبیعت سرسبز و آثار تاریخی فراوانش معروف است. برای آشنایی با این مسجد همراه ما باشید.

 

معرفی مسجد اسنق
این مسجد بسیار زیبا در مرکز روستای اسنق از توابع سراب قرار دارد، اسنق یا اسنه یک مسجد سنگی مربوط به اوایل قرن هشتم می باشد و مردم آن منطقه روایت های فراوانی درباره آن نقل می کنند. 
در داخل این مسجد یک منبر چوبی بسیار قدیمی وجود دارد که تا حد زیادی آسیب دیده است. اما با این وجود، کاملا نشان می دهد که هنرمندانی ماهر وقت زیادی را برای ساختن آن صرف کرده اند. در نوشته های قدیمی به جا مانده روی منبر، عبارت "صاحب فخرالدین محمد" هک شده است که در واقع نام بانی مسجد می باشد. همچنین تاریخ تاسیس مسجد، یعنی سال 733 هجری قمری، و نام ملکشاه که هنرمند سازنده مسجد می باشد نیز در این قطعه هک شده است.

پیشنهاد می کنیم از مسجد جامع سراب، مهد تمدن و اقتدار نیز دیدن فرمایید.

 

معماری مسجد اسنق سراب
مسجد اسنق دارای یک محوطه وسیع بوده و یک متر از سطح زمین فاصله دارد، این مسجد یک ایوان ذوزنقه شکل داشته که توسط دو ستون سنگی و مارپیچ مانند نگهداشته شده است. قسمت داخلی یا همان نمازگاه مسجد هم یک محیط مستطیل مانند است که 10.5 متر طول و نزدیک به 9 متر عرض دارد. دیوار هایی که در قسمت شمالی و جنوبی مسجد قرار گرفته اند به شکل زیبایی نقاشی شده و هر کدام حدود 110 سانتی متر ضخامت دارند. 

 

در داخل مسجد چهار ستون سنگی با بیش از 6 متر ارتفاع وجود دارد که به شکل استوانه طراحی شده و سر ستون های آنها مقرنس کاری شده می باشد. این مسجد دارای سقف گنبدی بسیار زیبایی می باشد که متاسفانه قسمت هایی از آن فرو ریخته است اما با این وجود به خوبی شکوه اولیه بنا را در ذهن بینندگان مجسم می کند. مسجد اسنق دارای نمای سنگی می باشد و تمام سنگ های استفاده شده به شکلی هنرمندانه و زیبا نقاشی شده اند. این مسجد دارای دو پنجره مستطیلی میباشد که روی آنها کتیبه های ارزشمندی قرار دارد.
توصیه می کنیم از مسجد جامع تبریز نیز دیدن کنید، که پیشینه و قدمت آن خالی از لطف نیست.

 

آدرس و نحوه دسترسی به مسجد اسنق سراب
برای بازدید از این مسجد باید به روستای اسنق بروید، روستای اسنق در بخش مهربان و در مسیر جاده بستان آباد به سراب واقع شده است و بنای مسجد دقیقا در وسط روستا قرار دارد.

مطالب مشابه