چهارطاق ساسانی آغمیون سراب

چهارطاق ساسانی آغمیون سراب

چهارطاق ساسانی به عنوان یک آتشکده یا همان عبادتگاه مورد استفاده قرار می گرفته و قدمت آن به دوران حکومت ساسانیان بر می گردد.

در این مقاله با معرفی یکی از آثار تاریخی شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی، یعنی چهارطاق ساسانی همراه شما هستیم. این بنای تاریخی همان گونه که از اسمش پیداست به دوران ساسانیان بر می گردد و در روستای آغمیون سراب قرار گرفته است. برای آشنایی بیشتر با این اثر تاریخی ارزشمند همراه ما باشید.

 

 

معرفی چهارطاق ساسانی آغمیون
روستای آغمیون یک روستای بسیار قدیمی و تاریخی از توابع شهرستان سراب می باشد که چهارطاق ساسانی را در خود جای داده است. این بنا از چهار طاق سنگی تشکیل شده و بررسی ها نشان می دهد که در گذشته یک بنای بسیار با شکوه عظیم بوده، اما در حال حاضر جز قسمتی از پایه ها چیزی از آن باقی نمانده است. به نظر می رسد که چهار طاق ساسانی به عنوان یک آتشکده یا همان عبادتگاه مورد استفاده قرار می گرفته و قدمت آن به دوران حکومت ساسانیان بر می گردد.
در بازدید از این بنای تاریخی می توانید لحظات معنوی را نیز در امامزاده بزرگ سراب بگذرانید که خالی از لطف نیست.
در میان چهار طاق این بنا، یک مقبره ی بلند قرار گرفته که سنگ قبر آن کاملا شکسته و فقط سه تکه از آن باقی مانده است. اگر این تکه ها کنار هم قرار بگیرند متوجه می شویم که تاریخ 708 هجری قمری روی آن ها هک شده است. این موضوع نشان می دهد که بعد از اسلام یکی از نوادگان امامان در این محل دفن شده و قبر متعلق به اوست. به گفته اهالی روستای آغمیون، فردی به نام امامزاده حسن در این محل به خاک سپرده شده است. 

 

معماری چهار طاق ساسانی آغمیون
همانطور که گفتیم این بنا از چهار طاق سنگی تشکیل شده است که هر کدام حدود 1/9 متر ارتفاع دارند. ارتفاع دیوار های بنا به 2 متر می رسد و یک گنبد با ارتفاع 1/6 متر را نگه می دارند. برای ساخت این بنا از قلوه سنگ های بزرگی که در رودخانه وجود داشتند و همچنین گچ و آهک استفاده شده است. چهار طاق ساسانی در سال 1347 با شماره 794 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

 

دسترسی ساده به چهار طاق ساسانی آغمیون
روستای آغمیون در 9 کیلومتری سراب قرار گرفته است، زمانی که به این روستا برسید در میان زمین های سرسبز و هموار، این بنای تاریخی را مشاهده خواهید کرد.
اگر قصد سفر به سراب را داشتید، به شما توصیه می کنیم بازدید از سنگ نوشته رازلیق را نیز از دست ندهید.

مطالب مشابه