آشنایی با پل کله، در زرین شهر

آشنایی با پل کله، در زرین شهر

پل تاریخی "کله" زرین شهر چندین بار مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته، و در روزگاران قدیم راه عبور اصفهان به شهرکرد بوده است.

کله، نام پلی بر روی زاینده رود در نزدیکی روستای کله در استان اصفهان است که مسیر برقرار شدن ارتباط بین دو روستای نوگوران و مدیسه میباشد. قدمت پل کله به پیش از دوران صفویه بازگشته و از همین رو این پل بسیار کهن و تاریخی است. این پل که در شهرستان لنجان و سی و پنج کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده است، حدود نود و هشت متر طول، شش متر عرض، و همچنین یازده دهانه نیز دارد که از مصالح آجر، سنگ و ساروج ساخته شده اند. به علت وجود باغ ها و بیشه زارهای اطراف آن، از تفرجگاه های مردم اصفهان و مسافران عبوری محسوب می شود و مکانی بسیار محبوب تلقی می شود.

 

پل تاریخی کله، چندین بار مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته و در روزگاران قدیم راه عبور اصفهان به شهرکرد بوده است. همچنین مردم اصفهان و نقاط دیگر برای گردش و تفریح بر روی این پل و اطرافش جمع می شوند. این پل ارتباط بین لنجان با استان چهار محال و بختیاری را میسر می سازد. در زمان های گذشته، در این محل اتراقگاهی به اسم اشتران (در مسیر استان اصفهان به چهارمحال) بوده است. این منطقه فضای بسیار زیبایی داشته و در حاشیه زاینده رود، روستاهای کله مسیح و کله مسلمان و سده را به هم متصل می سازد.

 

پل کله زرین شهر در اثر سیل در سال 1300 هجری شمسی آسیب دید و توسط اهالی به صورت غیر اصولی مرمت و تعمیر شد. همچنین در سال 1353 نیز مرمت هایی بر روی این پل صورت گرفت. تا سال 1363 تمامی ترافیک بین استان های اصفهان و چهارمحال از روی این پل عبور می کردند. با احداث پل جدید در مسیر اصفهان به چهارمحال بختیاری، بخش زیادی از فشار روی این پل برداشته شد. ولی در حال حاضر نیز به دلیل عدم وجود پل جایگزین محلی، تنها راه دسترسی روستاهای اطراف بوده و عبور خودروهای سنگین و سبک، پل را در معرض تخریب قرار می دهد.

مطالب مشابه