نگاهی به دیدنی های شهر بن

نگاهی به دیدنی های شهر بن

شهر بین در حاشیه جاده‌ای قرار دارد که شهرکرد مرکز استان را به سد زاینده رود و از آنجا به داران و از طرف دیگر استان مرکزی در 25 کیلومتری شمال شهرکرد وصل می کند. عرض جغرافیایی 32 درجه و 33 دقیقه و طول جغرافیایی 50 مختصات این شهر است.

شهر بین در حاشیه جاده‌ای قرار دارد که شهرکرد مرکز استان را به سد زاینده رود و از آنجا به داران و از طرف دیگر استان مرکزی در 25 کیلومتری شمال شهرکرد وصل می کند. عرض جغرافیایی 32 درجه و 33 دقیقه و طول جغرافیایی 50 مختصات این شهر است. ارتفاع آن از سطح دریا 2200 متر است و در زاویه 45 درجه قرار دارد. شهرستان بن از شمال با سد زاینده رود، از جنوب از طریق کوه بن و روستای وردنجان، از غرب از طریق کوه افغان و لارک (روستای لاطان) و از شرق از طریق کوه بن و روستای وردنجان قابل دسترسی است. شهرستان بن تقریباً 18000 نفر جمعیت دارد که اکثر آنها به زبان ترکی صحبت می کنند (طبق بررسی ها گویش ترکی بن شباهت زیادی به ترکی آذری و تا حدی استانبولی دارد که نشان می دهد اجداد از اهالی بن عشیار آذری زبانانی بودند که در دوره صفویه در این منطقه سکنی گزیدند تا نیروی عشایر بومی چهارمحال و بختیاری را متعادل کنند. همچنین در این تحقیق اشاره شده است که انتساب مردم بین به عشایر ترک قشقایی نادرست است و به احتمال زیاد اجداد قوم بن از طوایف قزلباش بوده‌اند. در زمان صفویه هفت طایفه ترک که در منطقه آذربایجان زندگی می کردند به این منطقه کوچانده شدند. کشاورزی، باغداری و دامداری بیشترین شغل مردم را تشکیل می دهد و هلو، آلو، بادام و گردو از محصولات آن است. غذاهای شناخته شده و محبوب یکی از شهرهای باستانی چهارمحال و بختیاری شهر بن است.

 

قبل از اینکه شهر بن در اینجا تأسیس شود، اجداد و ساکنان فعلی در دره ای که اکنون شهر در آن قرار دارد، نزدیک امامزاده بابا پیر احمد زندگی می کردند. از طرفی چون بن یکی از شهرهایی بود که به دلیل مقاومت مردمش در برابر افغان ها سقوط نکرد، می توان تایید کرد که این شهر در آن زمان یکی از آبادترین مناطق چهارمحال و بختیاری بوده است. و نام شهر بن به توضیح جزئی واقعیت کمک می کند. به گفته بزرگانی که در آنجا زندگی می کنند، نام این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی شهر که بین حوزه های نفوذ خانین بختیاری و خانین قشقایی قرار داشت، نامگذاری شده است.

 

از این منظر، بین به عنوان نامی شناخته می شود که به مرور زمان به «بان» تغییر یافت. اهمیت ریشه این است که از آنجایی که شهر بن در پایه یک کوه قرار دارد، زمانی اعتقاد بر این بود که این شهر در داخل کوه قرار دارد. شما با سفر به بن می توانید از دیدنی هایی نظیر پيست اسكی بارده و حاشيه سد زاينده رود در يانچشمه (باغ شهر شيدا) نیز دیدن کنید از اسکی سواری لذت ببرید.

 

مطالب مشابه