گشت و گذار در روستای بارده با بومگردی

گشت و گذار در روستای بارده با بومگردی

روستای تاریخی بارده شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. مردم محلی آنجا به گویش قشقایی به زبان ترکی صحبت می کنند. گوشت یکی از مهم ترین سوغاتی های بارده است. عمده گوشت مورد نیاز استان های چهارمحال، بختیاری و اصفهان از این روستا تامین می شود.

روستای تاریخی بارده شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. مردم محلی آنجا به گویش قشقایی به زبان ترکی صحبت می کنند. گوشت یکی از مهم ترین سوغاتی های بارده است. عمده گوشت مورد نیاز استان های چهارمحال، بختیاری و اصفهان از این روستا تامین می شود. قشقایی ها که در منطقه فارس سکونت داشتند به منطقه چهارمحال کوچ کردند. قشقایی ها در دوره اول و در زمان آقا محمدخان قاجار بلافاصله پس از سقوط زندیه و تأسیس قاجار مجبور به مهاجرت به این منطقه شدند. بخش دیگری از آنها در سال 1870 میلادی به دلیل گرسنگی و ضعف ایلخان (سلطان محمد پسر محمدعلی خان) در کنترل قحطی به این منطقه پیوستند که تقریباً 5000 خانوار قشقایی را وادار به پیوستن کرد. این روستا در روستای وردنجان قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ دارای ۲۳۵۶ نفر جمعیت می باشد.

 

اکثریت ساکنان شهر بن به زبان ترکی اوغوز و قزلباشی تکلم می کنند که به دلیل نزدیکی به قشقایی ها به نادرست قشقایی لقب گرفته اند و این به دلیل اختلاف در تلفظ عبارات دو زبان است. بر اساس داده‌های موجود و مقایسه‌های تاریخی، ترک‌هایی که در این منطقه و برخی از شهرهای مجاور آن (مانند سامان یا فریدن در غرب استان اصفهان) زندگی می‌کنند، در زمان تعیین اصفهان به‌عنوان حکومت صفوی، اکثراً در این منطقه ساکن شده‌اند. پایتخت صفویه. در واقع، نخبگان ترک که اکثریت نیروهای حامی صفویان را در آغاز تشکیل سلسله تشکیل می دادند، به عنوان پاداش حمایت خود و حفاظت از پایتخت صفویان به این منطقه آمدند و به مرور زمان به سمت تغییر سوق داده شدند. 

 

اگر به گشت و گذار در روستاها علاقه مند هستید، می توانید سری هم به دیگر روستاهای استان چهارمحال و بختیاری بزنید که فاصله زیادی با این روستا ندارند، برای مثال، روستای و روستای روستای گردبیشه بروجن و روستای جوزستان کیار.

 

مطالب مشابه