معرفی مسجد جامع ورامین

معرفی مسجد جامع ورامین

مسجد جامع و یا همان مسجد جمعه ورامین ساختمانی به شکل یک مستطیل است که دارای طول تقریبا 66 متر و عرض 43 متر می باشد. در بخش های مختلف به شکل های گوناگون در ساخت آن از آجر استفاده کرده اند.

مسجد جامع ورامین که از آن با عنوان مسجد جمعه ورامین نیز یاد می شود یکی از بنا های تاریخی شهرستان ورامین بوده که مربوط به دوره ایلخانی می باشد. آغاز ساخت این مسجد معروف در دوره سلطان محمد خدابنده بوده است و در سال 726 در دوره پسرش به اتمام رسیده است. این بنای تاریخی دارای زیباترین نمونه‌های گچ بری ایرانی می باشد. بنای مسجد جامع ورامین یک بار در سال 815 هجری به فرمان شاهرخ تیموری بازسازی شد ولی شدت خرابی در آن شدید بوده است. امروزه این ساختمان پر از داربست است، ولی از آن به طور ویژه حفاظت نمی شود. مسجد جامع ورامین ساختمانی به شکل یک مستطیل است که دارای طول تقریبا 66 متر و عرض 43 متر می باشد. در بخش های مختلف به شکل های گوناگون در ساخت آن از آجر استفاده کرده اند. این آجرها بر زیبایی بنا افزوده اند. این مسجد تاریخی بنایی با طرح چهار ایوان می باشد. ورودی مسجد همان ضلع شمالی آن است.

 

این ضلع توسط ایوان های شرقی و غربی به ضلع جنوبی می رسد، در این ضلع جنوبی نمازخانه وجود دارد. ضلع شرقی هم در نقش ورودی خروجی فرعی بوده است. پیرامون مسجد امروزه خالی بوده و از معماری اطراف آن در گذشته اطلاعاتی وجود ندارد. همچنین گنبد مسجد جامع ورامین دارای دو پوسته است که خود آن ریخته و آهیانه بر جای مانده است که گنبد ناری است. تاق های آهنگ و جهاربخش شبستان مسجد را پوشانده اند. گونه ای ترمیه پَتکانه بسیار زیبا در ایوان جلوی گنبدخانه کار شده است.

 

دروازه ای ورودی در مدخل مسجد وجود دارد که ایوان را تشکیل می دهد. این ایوان سرتاسر ضلع شمالی مسجد است. صحن مسجد حیاطی به شکل مستطیل است و در وسط حیاط، حوضی مشابه حوض های وسط قلعه های مسکونی و رباط ها موجود است. چندین کتیبه نفیس در ایوان شبستان رفیع و زیبای مسجد وجود دارد، کتیبه های سوره جمعه در متن و در پیرامون کتیبه های کوفی آن نمونه هایی زیبا از کتیبه های گچبری این دوره است که دارای انواع نقش های اسلیمی و خط های عربی، کوفی و فارسی می باشد. بالای محراب، تا گوشوارها فاقد هرگونه کاشی کاری است.

 

 

همچنین جاذبه های بسیار دیدنی نیز در سفر به ورامین انتظار شما را می کشند که از بین آنها می توان به پل گنبد کبود و موزه شهدای ورامین اشاره کرد.

 

مطالب مشابه

اقامتگاه های قابل اجاره در این منطقه

نمایش بیشتر
بومگردی عمارت کاج، سوئیت های سنتی (ورامین، روستای خاوه)
بومگردی عمارت کاج، سوئیت های سنتی (ورامین، روستای خاوه)

تهران , ورامین , خاوه

اقامتگاه بوم گردی، روستایی، ارزان

25 متر، 0 خواب، تا 6 مهمان

(2 نظر)
میهمان نواز

وسط هفته: 770,000
آخر هفته: 880,000
تعطیلات: 880,000
تومان