سفر به دیدنی های تپه باستانی قلایچی بوکان

سفر به دیدنی های تپه باستانی قلایچی بوکان

در نزدیک تپه قلایچی غار باستانی در ارتفاع 1750 متری از کوه قلایچی وجود دارد. بررسی ها نشان می دهند که این غار یکی از سکونتگاه های مانایی ها بوده است و آثار کشف شده در آن صحت این موضوع را تایید می کنند. 

بوکان زیباترین شهر آذربایجان غربی می باشد و بعد از ارومیه، بزرگ ترین شهر این استان هم به شمار می رود. این شهر در یک منطقه کوهستانی با آب و هوایی معتدل قرار گرفته و طبیعت سرسبز و زیبایی دارد. 
شهر بوکان پر از جاذبه های استثنایی و بی نظیر است که توجه هر کسی را به خود جلب می کند. یکی از این جاذبه ها تپه باستانی قلایچی می باشد که در روستایی به همین نام واقع شده است. در صورت تمایل به آشنایی با این جاذبه ادامه مطالب را دنبال کنید.

معرفی تپه باستانی قلایچی
در سال 1361 باستان شناسان و کارشناسان تصمیم گرفتند کاوش هایی در تپه قلایچی انجام دهند، به دنبال این تحقیقات، آثاری مربوط به هزاره اول ق.م از این تپه به دست آمد. این اسناد نشانی از تمدن های کهن اشکانیان و ساسانیان دارد. در کتب تاریخی هم شهر بوکان به عنوان پایگاه این دو تمدن معرفی شده و تپه های خاکستری که در گذشته آتشکده های ساسانی بودند گواهی برای این موضوع هستند. 


با پیشینه ی این تپه بیشتر آشنا شوید
بررسی های انجام شده نشان می دهد که منطقه خاورمیانه، مخصوصا ایران، قدیمی ترین تمدن هایی هستند که شهرنشینی در آن ها آغاز شده است. شهر بوکان هم به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص خود، جزو اولین مناطقی است که سابقه شهر نشینی دارد. 
قبل از اینکه آریایی ها به ایران بیایند و یک حکومت یکپارچه را تشکیل دهند، حکومت های محلی زیادی در اطراف رشته کوه های زاگرس وجود داشتند که یکی از آن ها حکومت مانایی بود. این دولت در جنوب دریاچه ارومیه ساکن بود و توانست دولت های آشور و اورارتو را شکست دهد. شهر بوکان هم در محدوده دولت مانا قرار داشت و به همین دلیل، در حفاری های انجام شده روی این تپه آثار زیادی از این حکومت به چشم می خورد. 
از طرفی دیگر، در نزدیک تپه قلایچی غار باستانی در ارتفاع 1750 متری از کوه قلایچی وجود دارد. بررسی ها نشان می دهند که این غار یکی از سکونتگاه های مانایی ها بوده است و آثار کشف شده در آن صحت این موضوع را تایید می کنند.
قلعه سردار بوکان و کوه طرغه از دیگر آثار دیدنی این شهر هستند.

موقعیت جغرافیایی و نحوه دسترسی
این تپه در فاصله 12 کیلومتری از شهر بوکان، و در روستای قلایچی واقع شده است. برای بازدید از این مکان باید از جاده بوکان – شاهین دژ پیش رفته و در مسیر انحرافی، به سمت روستای قلایچی حرکت کنید. 


 

مطالب مشابه