بازدید از قلعه سردار بوکان

بازدید از قلعه سردار بوکان

قلعه سردار را برای تسلط بر عشایر منطقه ساخت. قلعه سردار 6 شاه نشین دارد که روی 9 ستون دو متری قرار گرفته اند، این قلعه در سال 1347 به نام قلعه تپه و به شماره 570 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.   

قلعه سردار یکی از جاذبه های تاریخی شهرستان بوکان می باشد که توسط سردار عزیزخان مکری، در سال 1285 هجری قمری بنا شد. برای آشنایی با این قلعه جذاب همراه ما باشید. 


 

معرفی قلعه سردار بوکان 
این قلعه حدود 13 متر ارتفاع، 30 متر طول، و 20 متر عرض دارد. برای ساخت این قلعه از مصالحی مانند ساروج، خاک رس، خاک سفید، چوب و آجر استفاده شده است. در آن دوران، عزیزخان مکری که داماد امیر کبیر بود، قلعه سردار را برای تسلط بر عشایر منطقه ساخت. قلعه سردار 6 شاه نشین دارد که روی 9 ستون دو متری قرار گرفته اند، این قلعه در سال 1347 به نام قلعه تپه و به شماره 570 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پیشنهاد می کنیم از غار دوکچی بوکان نیز دیدن فرمایید.


مشخصات قلعه سردار
ساختمان این قلعه بر روی یک تپه تاریخی بنا شده و در گذشته مکانی برای استراحت و تفریح مقام های دولتی بود. این تپه حدود 7 مرحله سکونت مربوط به دوره های مختلف را شاهد بوده و آثار باستانی مختلفی در آن کشف شده است. در لایه برداری هایی که روی این تپه انجام شده، مشخص می شود که لایه دوم بعد از قاجار، مربوط به دوره ایلخانی و مغول ها می باشد و نشانه هایی از آتش سوزی در آن دوره وجود دارد. 
در لایه بعد از دوره ایلخانی هم سفالینه های رنگی و زیبایی به دست آمده که مربوط به دوره اسلامی می باشد. در لایه های زیرین تپه هم سفالینه هایی پیدا شده که به احتمال زیاد مربوط به زمان حمله آشور به تمدن مانایی می باشد. همچنین در این قسمت دیواره هایی با خشت خام پیدا شده که به صورت منظم چیده شده اند. این دیواره ها با سایر آثار کشف شده ی مربوط به دوره مانایی در قالایچی مشابه می باشد. 
یکی از جالب ترین مواردی که در این لایه ها پیدا شده، دانه های گیاهانی مثل گندم و جو می باشد که در کاسه ای سفالی قرار داشتند. لایه بعدی در عمیق 12 متری از سطح تپه واقع شده و در آن هم یک دیوار کشف شده است. به نظر می رسد که این دیوار بر اثر زلزله ای مهیب در این منطقه فرو ریخته است. به طور کلی می توان گفت این منطقه یک مکان بسیار ارزشمند برای باستان شناسان است و اطلاعات زیادی درمورد ادوار گذشته به آن ها می دهد.
قلعه چهریق از دیگر مکان های مشابهه در استان آذربایجان غربی است که در شهر سلماس قرار دارد.


 
موقعیت قرار گیری قلعه سردار
این قلعه دقیقا در مرکز شهر بوکان قرار گرفته و بازدید از آن رایگان است. 


 
 

مطالب مشابه