آشنایی با تاریخچه پل لیلان، در شهرستان ملکان

آشنایی با تاریخچه پل لیلان، در شهرستان ملکان

پل لیلان بر روی رودخانه ای به همین نام، واقع در شهر لیلان ساخته شده است و مسیر ارتباطی از شمال به جنوب پل را بر قرار می کند. قدمت این پل به دوران صفویه بر می گردد و هنوز هم تنها مسیر ورود به شهر لیلان است. 

یکی از جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی، پل لیلان است که از توابع شهر ملکان می باشد. ملکان در جنوب غربی آذربایجان قرار گرفته است و قدمتی چند هزار ساله دارد. برخی از روستاهای ملکان مانند قوریجان و عباس آباد بیش از شش هزار سال قدمت دارند. اسناد تاریخی نشان می دهند که اهالی ملکان از سالیان سال پیش، یکجا نشین بوده اند و دلیل این موضوع هم موقعیت کشاورزی مناسب منطقه می باشد. ملکان با توجه به قدمتی که دارد آثار تاریخی فراوانی را در خود جای داده است، یکی از این آثار پل تاریخی لیلان می باشد که در ادامه اطلاعاتی درخصوص آن ذکر شده است. همچنین می توانید برای بازدید از دیگر از اماکن مشابه، پل تلخه رود را در برنامه سفر خود قرار دهید.

 

معرفی پل لیلان
پل لیلان بر روی رودخانه ای به همین نام، واقع در شهر لیلان ساخته شده است و مسیر ارتباطی از شمال به جنوب پل را بر قرار می کند. قدمت این پل به دوران صفویه بر می گردد و هنوز هم تنها مسیر ورود به شهر لیلان است. لیلان یک شهر بسیار قدیمی می باشد که کارشناسان عقده دارند این شهر همان شهر باستانی "شیز" است. اخیرا سکه هایی مربوط به دوران بیزانس در این شهر کشف شده است و این احتمال که لیلان همان شیز باشد را قوی تر می کند. شهر شیز اقامتگاه تابستانی خسرو پرویز بوده و آتشکده بزرگ آذرگشسپ در آن قرار داشته که از طریق یک چشمه نفتی در اطرافش روشن می شد. از دیگر پل های تاریخی استان آذربایجان شرقی می توان به پل خداآفرین اشاره کرد، که دیدن آن را به تمام شما پیشنهاد میکنیم.

 

معماری پل لیلان
پل لیلان از مصالحی مانند سنگ و آجر ساخته شده است. طول این پل حدود 24 متر و عرض آن حدود 7 متر می باشد. ارتفاع پل از سطح رودخانه هم به بیش از 4 متر می رسد. این پل دارای سه طاق گنبد شکل هم اندازه است که نمای آجری دارند. کف پل هم با استفاده از سنگ هایی با ابعاد 20 * 30 سانتی متر پوشیده شده است. ابتدا و انتهای پل لیلان را با کمی شیب ساخته اند تا در هنگام بارش باران آب روی پل جمع نشود و آسیبی به پل نرسد. در گذشته پل لیلان تنها راه ارتباطی به شهرهای مراغه، همدان، سنندج و تبریز به شمار رفته است. این پل در سال 1382 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. 

 

دسترسی ساده به پل لیلان
برای بازدید از این پل باید به شهر ملکان بروید و از آنجا باید 21 کیلومتر به سمت لیلان حرکت کنید. یک کیلومتر مانده به لیلان، این پل تاریخی را خواهید دید.

مطالب مشابه