معرفی رصدخانه مراغه، اثری ماندگار از گذشته پرشکوه ایران

معرفی رصدخانه مراغه، اثری ماندگار از گذشته پرشکوه ایران

رصدخانه مراغه که تاریخ ساخت آن مصادف با دوران حکومت هلاکوخان است، امروزه به یک اثر باستانی تبدیل شده و در معرض دید عموم و گردشگران علاقمند به تاریخ قرار گرفته است.

آثار و کتاب های به جا مانده از دانشمندان بزرگ ایرانی نشان از این دارد که ایرانیان از زمان های دور تاکنون در علوم مختلف از دانش بالایی برخوردار بوده اند، با توجه به ساخت بناها و شهرسازی می توان به این امر واقف شد که ایرانیان در هر دوره ای از تاریخ نسبت به دوره های قبل پیشرفت فراوانی داشته اند. یک نمونه از علم و دانش بالای ایرانیان را می توان در ساخت رصدخانه مراغه مثال زد که قدمت آن به 800 سال پیش بر می گردد و به عنوان اولین رصدخانه در جهان شناخته شده است. در ادامه به معرفی رصدخانه مراغه، این اثر ماندگار و جاودان می پردازیم. دعوت می کنیم با ما همراه باشید.

 

برای بازدید از این مکان علمی می توانید از طریق پایانه های مسافربری هوایی و فرودگاه سهند اقدام نمایید.

معرفی رصدخانه مراغه
زمانی که هنوز بشر موفق به اختراع تلسکوپ و دوربین نجومی نشده بود، دقیقا 800 سال پیش یک دانشمند ایرانی به نام خواجه نصیرالدین طوسی که یکی از دانشمندان معروف و بزرگ جهان باستان است، رصدخانه ای را در شهر مراغه بنا کرد که تا سالیان طولانی به عنوان پیشرفته ترین رصدخانه ای که در تمام دنیا وجود دارد شناخته می شد. رصد خانه مراغه که تاریخ ساخت آن مصادف با دوران حکومت هلاکوخان است امروزه جزو آثار باستانی شده و در معرض دید عموم و گردشگران علاقمند به تاریخ و نجوم قرار گرفته است.

 

بخش های مختلف معماری رصد خانه مراغه
تاکنون توسط گروه های باستان شناسی در حدود 17 واحد معماری این رصدخانه شناسایی شده است که تمامی آنها در کنار هم، مجموعه علمی این رصدخانه را تشکیل داده اند، جالب است بدانید که ظاهر و شکل معماری ساختمان رصدخانه مراغه به صورت برجی نیم دایره ای شکل ساخته شده است.


واحد های رصدخانه مراغه
در حالت کلی تمامی واحد ها شامل دو دسته می شود که واحدهای دسته اول مختص به کار و فعالیت های ستاره شناسی بوده، و واحدهای دسته دوم نیز به عنوان کتابخانه، مدرسه و کارگاه مورد استفاده قرار گرفته است. در کتابخانه این رصدخانه بیش از 400 هزار عنوان کتاب موجود می باشد که از مهم ترین منابع برای انجام پژوهش های علمی در زمان ساخت این رصدخانه محسوب شده است و آثار مشهوری از خواجه نصیر الدین طوسی مثل "زیج ایلخانی" نیز در این کتابخانه نگهداری می شود. 


 

در کناز این بازدید علمی می توانید با دیدن یک فیلم در سینما فرهنگ مراغه، گردش خود را تکمیل کنید.

مطالب مشابه

اقامتگاه های قابل اجاره در این منطقه

نمایش بیشتر
بوم گردی هامپوئیل، سوئیت های اختصاصی (مراغه)
بوم گردی هامپوئیل، سوئیت های اختصاصی (مراغه)

آذربایجان شرقی , مراغه ,...

اقامتگاه بوم گردی، روستایی

250 متر، 4 خواب، تا 25 مهمان

(1 نظر)

وسط هفته: 1,020,000
آخر هفته: 1,320,000
تعطیلات: 1,870,000
تومان